Papír s kakaem

Kakaový papír nás nadchl. A rychle zapadl do naší rodiny netradičních papírů. Je vyráběn z části z odpadu, který vzniká zpracováním kakaových bobů, a ten získává italská papírna Favini od čokoládovny v Domori. Boby jsou fermentovány, vysoušeny, očištěny a pak oloupány. V té poslední fázi se oddělí zrno od slupky. Zrno je pak rozmačkáno a rozemleto na drť, až se přemění v kakaové máslo, což je hlavní přísada čokolády. Slupka se stává odpadem, ale zároveň stavebním kamenem pro recyklovaný, ekologický kakaový papír. Slupky z kakaových bobů nahrazují až 15 % celulózy při výrobě tohoto papíru. Výroba respektuje všechny procesy cirkulární ekonomiky při zachování vysoké výrobní kvality.

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem